Thursday, November 5, 2015

Dihentam Di Hot FM: Doktor Kacak Akhirnya Buka Mulut


Dihentam Di Hot FM: Doktor Kacak Akhirnya Buka Mulut


Semua orang tahu kisah doktor kacak dan sado yang dijemput di konti Hot FM dan menjadi viral ekoran ada wanita yang menggedik dengannya termasuk isteri orang.

Ramai yang tidak berpuashati dengan wanita yang dikatakan tiada maruah sehingga mahu doktor kacak itu menjadi orang yang menyambut kelahiran bayinya.

Kini doktor kacak itu iaitu Dr Shazril tampil memberi kenyataan setelah dirinya menjadi viral sebagai doktor sakit puan.

Antara yang mengejutkan dia sebenarnya bukanlah doktor tetap tetapi baru doktor pelatih sahaja ataupun digelar 'houseman'. Belum mendapat lesen full lagi. Jadi jangan mimpilah nak book doktor ni ye wanita sekalian.

Unutk yang tak tahu, doktor pelatih memerlukan 2 tahun untuk menjalani latihan sebelum bergelar "pegawai perubatan" atau MO.

Doktor akan membuat rotation sebanyak 6 department iaitu Medical, Surgery, O&G, Paeds, Orthopedic, dan Kecemasan/Bius. Setelah complete rotation barulah dapat lesen full. :)

Apapun yang salah sebenarnya Hot FM dan wanita yang gedik tu, Doktor ni tak salah pun malah dah berkahwin.

Ini komennya:

Assalamualaikum & a very good evening everyone.

Pertama kalinye, sye ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas nasihat & teguran yg diberikan oleh anda di laman sosial media baru-baru ini. 

Mmg tidak sye sangke perjumpaan di hot.fm isnin lepas akan mencetuskan pelbagai kontroversi dari pelbagai pihak. Wlpn ade komen2 yg rata2 berbaur kurang enak untuk didengar, buang yg keruh, ambil yg jernih, komen itu boleh diambil sebagai pengajaran untuk sye perbaiki diri sye as a doctor & as a person.

Kesimpulannye, sye hanyelah manusia biase yg x lepas dr melakukan kesilapan & sye memohon maaf sekiranye sye ade menyinggung mana2 pihak.

And to clear off d air, sye bukan lah seorang doktor pakar sakit puan, sye hanyelah seorang pegawai perubatan siswazah (houseman) yang kini di unit kecemasan.

0 comments:

Post a Comment