Sunday, February 19, 2017

Pendedahan Mengejutkan, Bekas Pelajar Dakwa Kisah Cikgu Ezlie Hanya Fitnah

Pendedahan Mengejutkan, Bekas Pelajar Dakwa Kisah Cikgu Ezlie Hanya FitnahBaru baru ini seorang guru pendidikan jasmani telah didapati bersalah atas pertuduhan mer0gol pelajarnya sendiri.

Guru itu bernama Cikgu Ezlie dan telah dikenakan hukuman penjara selama 24 tahun dan 12 sebatan atas dua pertuduhan tersebut.

Namun, semalam seorang pengguna Facebook yang mendakwa dirinya bekas pelajar silat cikgu tersebut telah mendedahkan identiti mangsa dan mendakwa cikgu berkenaan cuma menjadi mangsa fitnah.

Ini pendedahan pelajar berkenaan:

KISAH GURU

Saya sebagai anak murid (silat) kepada cikgu terbabit telah menziarahi cikgu sy hri ini, dan dia telah menceritakan kisah yang sebenar !

Sepanjang saya mengenali dan menjadi ank murid cg ezlie selama 10tahun dia sangat menjaga batas pergaulan dengan muridnya (perempuan). bukan sahaja sentuh, bahkan pandang pun jarang, dia tidak pernah mengambil kesempatan dan 'menggatal' dgn sy atau murid2 lain. berita ini sangat mengejutkn kami , sbb kami memang mengenali beliau yg terkenal dgn sikap yg baik hati dan hormat terhadap semua murid nya . perkara pertama yg terlintas di fikiran sy adalah berita ini tidak sahih atau fitnah sahaja semata-mata.

Penuduh(mangsa r0gol) adalah seorang murid di sekolah taman melawati yg juga anak murid silat beliau di sekolah tersebut , mklumat yang sy terima , penuduh yang dikenali sebagai izzah juga mempunyai perasaan suka terhadap tertuduh (cikgu ezlie), bahkan ibu beliau juga pernah menyuruh cikgu ezlie berkahwin dengan anak nya (izzah), tetapi cinta nya tidak di balas Oleh Cikgu , kerana Cikgu mengangap murid nya seperti anak nya sendiri. 

Izzah juga seorang murid yang bermasalah sosial. sebaik sahaja sy melihat photo mangsa , terus terlintas di fikiran sy 'ada ke org selera dgn bdk mcm ni , lalu mkn ke muka mcm tu ' , ramai lagi murid cikgu yang lawa sebab cikgu ezlie mengajar silat di pelbagai tempat dan sekolah, tidak pula sy melihat Cikgu 'mengurat' mereka, kerana Dia bkn seorang yg mcm tu. murid perempuan yang lain juga terkejut dgn berita ini kerana mereka sgt mengenali perangai cikgu. bahkan student2 uia yang mengenali cikgu ezlie juga sangat terkejut dengan berita ini.

PROSES BICARA MAHKAMAH

Semasa proses bicara di mahkamah , pihak penuduh tidak mempunyai bukti yg kukuh , hanya kerana penuduh seorang perempuan bawah umur yang pandai memberi keterangan, result doktor juga tidak mempunyai tanda2 yang dia di r0gol oleh cikgu tersebut, dan beliau(izzah) juga mempunyai teman lelaki Dan pernah berjumpa beberapa kali. (Maklumat dr kawan Baik dia (syakira), agak fishy di situ. 

Izzah dan Syakira adalah pasangan tempur yang di ajar oleh cikgu, syakira juga menjadi saksi cikgu di mahkamah, Syakira juga mengaku bahawa izzah ni seorang yang sosial dan dia mengatakan yg izzah juga mempunyai video dan gambar2 tak senonoh di telefon bimbitnya.

Tetapi semasa bicara di mahkamah banyak cerita yang tidak di terima hakim dan peguam bela bagi pihak cikgu juga seolah tidak bersedia semasa bicara akhir yang menyebabkan cikgu kalah dan di jatuhkan hukuman .

Semasa saya melawat cikgu ezlie, saya sedih melihat keadaan beliau yg menanggung ujian ini, terlihat kesedihan di wajah cikgu walaupun luarannya nampak cikgu ezlie tenang sahaja.

Kepada yg MENUDUH, KOMEN, dan membuat SPEKULASI sendiri bahawa cikgu sy ini per0gol, anda mungkin tidak mengenali beliau, sy bg pihak cikgu tidak teragak2 untuk menceritakan kebenaran di sebalik kisah ini dan saya yakin guru saya tidak bersalah, dan saya berdoa agar cikgu bebas dr tuduhan ini dlm bicara rayuan di mahkamah tinggi nanti.

Kepada sesiapa yang mengenali cikgu ezlie dan sekiranya anda terbaca posting saya ini, saya mohon untuk anda semua shared @ viralkan kenyataan ini, mungkin ini sahaja yang kita mampu untuk kembali membersihkan semula nama cikgu Ezlie

Assalamualaikum w.b.t

Daripada
NURHAFIZAH BINTI HUSIN
anak murid (silat) cikgu Ezlie

Itulah kisahnya.

Ini antara bekas pelajar yang tidak percaya cikgu ini bersalah


The news:

A Physical Education and 'silat' teacher was sentenced to 24 years’ jail and 12 strokes of the cane by the Selayang Sessions Court here today.

Judge handed down the sentence on Mohd Ezlie (now 38 years old) after finding the teacher guilty.

Mohd Ezlie Azram was sentenced to 12 years’ jail and six strokes of the cane on each count, to be served consecutively from today.

However, the court allowed a stay of the sentence following a request by Mohd Ezlie Azram’s lawyer to file an appeal at the High Court.

Ezlie is a divorcee with two children aged nine and 10.

0 comments:

Post a Comment