Saturday, December 12, 2015

Penerbit Dan Pelakon Popular Nafi Beli Gelaran "Datuk"


Penerbit Dan Pelakon Nafi Beli Gelaran "Datuk"


A Aida telah tampil menyangkal dakwaan bahawa beliau membeli gelaran Datuk yang diterimanya daripada Sultan Pahang Jumaat yang lalu.

A Aida yang kini berumur 44 tahun berkata, anugerah pingat Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) itu diterima berdasarkan sumbangan dan kerja amal yang dilakukan kepada masyarakat.

Tambahnya dia tidak membuat kerja amal dengan menunjuk-nunjuk dan tanpa liputan media.


A Aida merupakan antara 80 penerima darjah kebesaran yang disempurnakan oleh Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

A Aida dianugerahkan pingat Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk. A Aida berkata surat penganugerahan itu diterima dari Istana Pahang pada 16 November lalu.


Ini komennya:

“Saya tidak membeli gelaran Datuk ini dan saya tidak tahu ianya boleh beli atau tidak. Apa yang saya terima ini berikutan sumbangan amal selama ini yang dilakukan tanpa pengetahun orang ramai.

“Saya buka sekolah tahfiz atau bina surau tak perlu dihebohkan kepada media, atas perkara itu mungkin saya diberi pernganugerahan ini,” 

“Saya terima surat 16 November lalu tapi saya tidak hebohkan perkara ini kerana takut tidak jadi. Pada hari kejadian barulah saya beritahu kepada rakan-rakan terdekat.

“Sekarang pun saya tidak umumkan dimana-mana laman sosial, bukan kerana saya tidak menghargai tetapi saya tidak mahu dikatakan menunjuk-nunjuk,” 

“Ia seperti kekuatan pada saya meneruskan perniagaan penerbitan drama dan mungkin saya akan menceburkan diri dalam bidang perniagaan lain juga.

“Saya juga berharap, sedikit sebanyak memberi inspirasi kepada artis-artis lain untuk membina kerjaya yang lebih stabil,” 


Dalam pada itu, A Aida berkata, gelaran Datuk itu memberi suntikan semangat kepadanya untuk terus bergiat aktif dalam bidang perniagaan yang diceburi.

Pemilik A Aida Production Sdn Bhd ini juga, mahu apa yang dimiliki ini memberi inspirasi kepada golongan artis lain.


Dalam pada itu, A Aida berkata, dia bukan sahaja aktif menerbitkan drama, malah kini sedang berjinak-jinak menerbitkan lagu-lagu tema serta menulis lirik.

Katanya, lagu nyanyian Nomad berjudul Sorry Sayangku untuk lagu tema drama Hello Mr Perfect mendapat sambutan baik apabila ditonton lebih 1.7 juta di Youtube biarpun belum dimainkan di radio tempatan.

0 comments:

Post a Comment