"For Me Its An Insult.." - Neeta Luah Rasa Kecewa Lagunya Dikatakan Lagu Fathia Latiff

 
Baru-baru ini pelakon Fathia Latiff mula menceburi bidang nyanyian dan ada mengeluarkan klip video beberapa cover lagu nyanyiannya.

Boleh tahan suara Fathia Latiff yang mana ramai mengatakan sebagai agak merdu.

Sebelum ini Fathia Latiff ada membuat cover algu antarabangsa Dua Lipa berjudul New Rules.

Yang terbaru Fathia Latiff membuat cover lagu kumpulan I Am Neeta berjudul Sakit.

Apabila video klip nyanyian Fathia Latiff menjadi viral, ada yang mempromosikan lagu Sakit itu sebagai lagu Fathia Latiff.

Ini membuatkan penyanyian asal iaitu Neeta Manisha meluahkan rasa kecewa kerana ada pihak kata lagunya itu adalah lagu milik Fathia.

Ini komen Neeta Manisha:

"Dont get me wrong, kak fatiya nyanyi sedap gila tapi jangan smpai salah info dude, for me its an insult. xoxo do better next time"

Untuk pengetahuan Sakit adalah nyanyian Neeta Manisha iaitu vokalis kumpulan I Am Neeta.

Komposer yang juga anggota band IAmNeeta, Patrick Anohada mengakui tiada masalah lagu Sakit nyanyian band itu disalah sangka sebagai lagu baru pelakon Fathia Latif.

Video muzik Fathia menyanyikan lagu itu dalam versinya sendiri menjadi trending baru-baru ini selepas dimuat naik di YouTube dan ramai memuji nyanyiannya.

Bagaimanapun, ada segelintir pihak yang bertindak mempromosikan video berkenaan dengan kapsyen mengatakan ia adalah lagu baru nynyian Fathia Latiff.

Ini komen Patrick Anohada:

"Sebenarnya kesilapan itu tidak disengajakan dan vokalis kami Neeta sedikit terasa memandangkan Sakit adalah lagu IAmNeeta. Disebabkan itu, dia menyuarakan rasa kecewa.

"Bagaimanapun, kami sudah memberi kebenaran kepada Fathia membuat ‘cover version’ lagu itu. Saya sendiri tidak sangka lagu Sakit mendapat sambutan luar biasa.

"Bagi saya tiada masalah pun atas kekeliruan yang berlaku. Sebaliknya ia bagus untuk kami lebih dikenali terutama pendengar tidak tahu kewujudan IAmNeeta selama ini"

Sejak dilancarkan empat hari lalu, muzik video mendapat lebih 330,000 tontonan dan pernah mendapat trending nombor dua di platform muzik itu.

Video nyanyian Fathia latiff itu dimuatnaik oleh  Patrick Anohada di laman Youtube miliknya.

Sumber: Harian Metro

0 comments:

Post a Comment