Tiada Angin, Tiada Ribut, Juara Akademi Fantasia (AF) Akhirnya Akui Telah Bercerai...

Tiada Angin, Tiada Ribut, Juara Akademi Fantasia (AF) Akhirnya Akui Telah Bercerai...Bekas juara Akademi Fantasi musim ke 4, Faizal mengejutkan ramai apabila memberitahu dia kini telah bercerai dengan isterinya, Sahidatul Najiha.

Untuk pengetahuan ini merupakan perkahwinan dan perceraian kali ketiga buat Faizal.

Faizal menyatakan dia telah melafazkan cerai terhadap isterinya itu pada 12 Disember 2016.

Kini kes pasangan ini masih lagi dalam proses perbicaraan di mahkamah.

Pasangan ini telah bernikah pada tahun 2015 dan telah dikuniakan seorang anak yang kini baru saja berusia 9 bulan.

Ini komen penyanyi ini:

“Siapa yang mahu berkahwin dan bercerai banyak kali? Kalau boleh biarlah hanya sekali dalam hidup. Ini adalah satu perjalanan hidup yang perlu saya lalui.

“Saya maafkan bekas isteri dan terima dengan redha apa yang telah berlaku. Saya jadikan ini sabagai satu pengalaman yang bermanfaat di masa akan datang,”

“Apa yang boleh saya katakan, tidak mudah mencari seseorang yang boleh menerima saya serta kerjaya saya. Mungkin bekas isteri sukar untuk memahami perjalanan seorang artis.

“Saya sudah lakukan sebaik mungkin dalam menjalankan tanggungjawab sebagai suami. Namun jika ini adalah ketentuan Ilahi, saya terima.

“Selama ini saya hanya berdiam dan tidak ceritakan kepada sesiapa kerana masih bersedih. Malah sehingga kini ada sedikit rasa kecewa.

“Namun saya tidak mahu perasaan tersebut berlarutan sehingga mengganggu perjalanan kerjaya. Saya hanya fikir positif dan kembali bangkit. Bahaya jika terlalu memikirkan kekecewaan tersebut,”


Faizal menjadi juara AF musim keempat menewaskan Lotter dan Farhan di pentas akhir.

sumber: Instaonline

0 comments:

Post a Comment