Thursday, September 22, 2016

Kehidupan Farah Lee Selepas Bercerai Dengan Ally Iskandar

Kehidupan Farah Lee Selepas Bercerai Dengan Ally Iskandar


Farah Lee atau nama sebenarnya Nurfarahin Romli merupakan bekas isteri kepada Ally Iskandar.

Pasangan ini mengejutkan industri hiburan tanah air apabila bercerai talak satu dengan Ally pada 17 Ogos lalu.

Sejak bercerai, Farah Lee dilihat sering memuatnaik kata-kata luahan hatinya di laman sosial.

"Sekeping omma membawa diri," - itu antara luahannya. Omma merupakan panggilan buatnya.

Jom baca beberapa luahan Farah Lee:

Luahan Pertama

Aku eja setiap huruf
Setiap huruf itu menyembuh
Basah hati, basahlah pipi
Hairan
Banyaknya sayang dari asing yang datang
Rupanya nak sayang tak perlu mengenali
Hanya perlu hati yang suci

Salah magnet, menolak
Betul susun, menarik
Tapi yang Berkuasa itu Tuhan
Dia yang menolak
Dia yang menarik
Sebab yang memegang yang merah di dalam
Itu Tuhan

Setiap dahan yang dipatahkan
Pasti tumbuh semula yang cantik
Kadang masih tumbuh di sama
Kadang pula tumbuh di baru
Tapi pasti ianya lebih cantik
Sembuh

Huruf tadi aku dah eja
Maka aku tulis pula huruf yang baru
Untuk kau yang sayang
Moga kau juga di sayang Tuhan
Kerana hebat kau mendoakan


Luahan Kedua

Reading my fav book for countless times, and today, by the pool

Stay blessed everyone. Kita je yang dapat tentukan kita nak happy ke tak nak. Tak boleh salahkan orang, sebab kita dan Allah je yang mampu kawal hati kita. Doa kena banyak.

I received tons of PMs DMs and emails, ramai yang sedang melalui dan berkongsi saat-saat sukar dalam hidup. Saya belum sempat reply semua. InshaAllah one by one ya..

Tapi here in bulk, for those who is in misery, ingat macam ni je, life is short and so dunya is temporary. Don't grieve over things so bad, sometimes we have to let go to give space for a better thing to get in. Maybe the same thing but in a better form, or just an other better thing.

Does not mean no more effort, effort is effort. But at the same time, be content of what we have. Dengan bersyukur Allah akan bagi lebih lagi.

Janji Allah pasti, be happy



Luahan Ketiga

Awan hujan
Bukan awan tak redha
Awan berat
Tak larat lagi nak tampung
Jadi dia mendung dan turun

Mentari terang
Bukan mentari tak sedih
Mentari paksa
Sebab mentari dia
Kena selalu kuat bernyala

Dan yang Atas
Tak pernah zalim
Kalau hujan pun Dia Rahman
Kalau terang pun Dia Rahim

Sebab yang merah di dalam
Hanya yang Alim faham
Yang kau perlukan jam
Untuk kembali cantum dan aman

Tapi
Kalau hujan sentiasa
Boleh banjir
Lemas

Dan tapi
Kalau terang sentiasa
Boleh kemarau
Kontang

Selain yang merah
Di dalam juga ada lagi seketul yang gah
Fikir
Guna yang gah itu
Fikir

Bangun, berlari lagi
Ini, bukan mati



Untuk pengetahuan, Farah Lee dan Ally Iskandar mempunyai seorang anak perempuan bernama Maream Esabel yang amat comel.

0 comments:

Post a Comment