Monday, September 26, 2016

Respon Balas Mas Idayu Apabila Ditegur Abby Abadi

Respon Balas Mas Idayu Apabila Ditegur Abby Abadi




Selepas kisah Mas Idayu memeluk pelajar Akademi Fantasia menjadi bualan hangat, Abby Abadi telah memberi teguran melalui laman sosial FB miliknya.


Baca teguran dari Abby Abadi kepada Mas Idayu DISINI.

Selepas teguran tersebut menjadi viral, kini Mas Idayu telah memberi respon balas. Ternyata penyanyi dangdut ini kurang senang dengan teguran tersebut.

Jom baca komen penuh dari Mas Idayu:

Tumpang Popular Ker??

Dgr2 cerita byk btl stalkers,haters yang konon nya x tgk program reality tapi komen nya seperti tgk semua episode ko rase?????????

#kesiannumpangpopular meraih simpati kat fb . sebab ada lagu #TRAUMA terus feeling nak komen.... #kesian hidup tak suka program atau tak suka saya itu soal kedua, soal pertama cara ko tegur org nasihat org ko rasa org nak ikut ke? Takut org nak berhijrah tgk cara kau ni .... kesian takde #SIVIKMINDED utk semua haters stalkers org sblh umah aku jiran aku..mata je nampak,,, tapi dia punya hormat aku sebagai jiran.... aku yang jadi malu,, malu tu kita nak!!!


Jangan Tengok!!

Ni tidak ko yg over mcm nak join segala setan kat dunia ni.... haters stalkers ingat! Kalau dah tau itu program reality ko jgn tgk! Nnt dosa ko bertambah dgn mengumpat... JGN KAU FIKIR HIDUPMUSEKARANG INI, FIKIRKAN BAGAIMANA PENGAKHIRAN HIDUP MU... ORANG JAHAT BELUM TENTU PENGAKHIRAN NYA JAHAT.... INGAT MENGINGATI TIDAK SALAH ,, TAPI HARUS BAGUS CARANYA

Seorang pelacur kesyurga kerana seekor anjing yg dia beri minum ..... jgn smp anjing tu pulak bagi ko minum sbb mulut kamu yg #jahanam .... lumrah hidup baru jadi baik setahun jagung dah riuh sekampung ... #malukandirisendiri anyway tq jadi haters stalkers sbb rating lagi naik!  #af2016 #1001team #astro #riahd


TQ Buat kami Popular

Apapun tq #dairiaf kerana membawa pelajar Amal dtg minta maaf dgn mmy,,, jika tidak mmy mmg tak kan mengajar dia dalam program ini .... itu mmg jadi isu dan viral kerana pelajar dtg mohon maaf . Acting????? Aku bukan pelakun! Tq la buat kami popular! Comment lah lagi? #lusapa? #numpangpopularke anyway aku takde twitter fb tak peduli.... meraung la ko smp penat aku dgr khabar je KESIANNNNN AKK TAK BACA DIK !!! Adik trauma and lain2 nya BETUL KE DAH BERTAUBAT? Ceciter

Trauma

TRAUMA YANG MELANDA MENIKAM NIKAM JIWA SELEMAH KAU LEMAH AKU TAK MENYERAH  #adabrani? Wei trauma nak #numpangpopularke kalau nak tutup,, tutup semua dik mulut pun tutup mata tutup #jangantgktv program yang ko tak suka ko buka #pahal???? Ko tak suka #astro sbb astro tak panggil ko ke dik? TRAUMA YA DIK ... busukkkkk
Akk anggap angin lalu je dikkk..


Biasala BILA POHON SEMAKIN MENINGGI ANGIN JUGA SEMAKIN KENCANG BERTIUP ... ko paham tak dik? Tak paham tanya


Itulah yang diluahkan oleh Mas Idayu kepada Abby Abadi dan juga para hatersnya. Memang marah betul nampaknya.

12 comments:

  1. Replies
    1. Mumy cakap pengakhiran hidup yg penting... So da nk mati kita Taubat la...Jom kita enjoyssss...tapi klu dlm enjoyss tiba2 mati mcm mana ya...

      Delete
  2. Bagi saya, jika seseorang itu menegur untuk kebaikan ,tak kisahlah jika dia seorang pelacur kita kena terima , tak perlu marah , tapi kita perlu terima. Contonya Jika juri komen menyanyi tak sedap , kita boleh terima sebab kita nak betulkan kesilapan , tapi kenapa banyak yang susah nak terima bila ditegur untuk perkara yang baik , sesungguhnya itu pendosa , tak dapat lari daripada berbuat dosa , sesama menasihati agar dapat betul kesalahan diri , dan jika nak menegur , tegurlah dengan menasihati.
    Wallahualam ,

    ReplyDelete
  3. dia tak suka, jd dia tegur silap kamu.
    kamu suka lakukan kesalahan itu, sb tu kamu marah bila ditegur. sekiranya kamu menyesal dgn kezalahan kamu suatu hari nanti, apakah kamu masih marah pd tegurannya?atau kamu kira kamu ini ada immunity sebagai seorg artis Islam, tidak boleh ditegur?atau kamu kira cara dia menegur itu salah, terlalu biadap krn kamu ini perlu ditegur dgn berhemah?atau kamu marah kpd Allah yg tidak memberi kelonggaran dan kebebasan kpd kamu utk mengikut Islam cara kamu?

    sejauhmanapun kamu pergi, Allah Melihat kamu, Dia Mendengar pertuturan kamu. apakah kamu kira sblm kamu mati kamu akan sempat bertaubat, kamu hidup mengikut rencana kamu, tanpa ada halangan dari mana2 makhluk yg kamu tidak nampak?kamu kira kamu bisa menewaskan mereka semua?

    apakah kamu kira kamu sudah menang krn dpt memaki hamun org2 yg menegur kamu?apakah catatan malaikat di kanan dan kiri kamu utk "kemenangan" kamu itu?

    ReplyDelete
  4. dia tak suka, jd dia tegur silap kamu.
    kamu suka lakukan kesalahan itu, sb tu kamu marah bila ditegur. sekiranya kamu menyesal dgn kezalahan kamu suatu hari nanti, apakah kamu masih marah pd tegurannya?atau kamu kira kamu ini ada immunity sebagai seorg artis Islam, tidak boleh ditegur?atau kamu kira cara dia menegur itu salah, terlalu biadap krn kamu ini perlu ditegur dgn berhemah?atau kamu marah kpd Allah yg tidak memberi kelonggaran dan kebebasan kpd kamu utk mengikut Islam cara kamu?

    sejauhmanapun kamu pergi, Allah Melihat kamu, Dia Mendengar pertuturan kamu. apakah kamu kira sblm kamu mati kamu akan sempat bertaubat, kamu hidup mengikut rencana kamu, tanpa ada halangan dari mana2 makhluk yg kamu tidak nampak?kamu kira kamu bisa menewaskan mereka semua?

    apakah kamu kira kamu sudah menang krn dpt memaki hamun org2 yg menegur kamu?apakah catatan malaikat di kanan dan kiri kamu utk "kemenangan" kamu itu?

    ReplyDelete
  5. Menegur itu boleh tapi bukan dengan cara mengangkat diri sendiri..... Itu yang saya lihat kesalahan dari pihak yang menegur. Kebanyakkan saya lihat sipolan ni selalu mengangkat diri selepas hijrah ...tapi apabila tiba masa org menegurnya akan kena block dan dia akan lawan habis2an.. Mendekati adalah lebih baik dari kita rasa diri kita sgt bagus hingga kita mengasingkan diri dari org yang kita anggap terlalu jahil dalam agama.. Kita tak boleh rasa diri kita sangat terbaik hingga kita kurang bergaul dengan org yang jahil dan kurang ilmu. Dekatilah dia..dari menegur secara sinis.

    ReplyDelete
  6. Teguran tu biar kna caranye..aada bnyk vara tk perlu nk heboh..dah tegur tk leh terima itu bukn salah kita dah..jd tak perlu heboh sgt..

    ReplyDelete
  7. Tapi itu pun aku ngok mcm pelukn seorang ibu jk..tak salah bh tu. Yg pnting niat..bg aku lh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana blh cek oii... berdosa.. mas idayu ni xingat dosa kaaa

      Delete
  8. poyola mas idayu tua krepot,org mcm ni xlyk dtgor....sok kt ttian sirat ko nk mntak syafaat sapa bodohhhh.....

    ReplyDelete