Monday, April 17, 2017

Luahan Hati Nora Kongsi Bertemu Suaminya, Arwah Johan Nawawi Di Dalam Mimpi

Nora Termimpi Mimpi Berjumpa Suaminya, Arwah Johan Nawawi


Penyanyi Nora diuji dengan hebat apabila suaminya, Johan Nawawi telah pergi buat selamanya.

Johan Nawawi meninggal dunia akibat serangan jantung baru-baru ini dan berita ini sememangnya mengjutkan industri hiburan tanah air.

Dek kerana terlalu rindu, Nora telah menceritakan detik bertemu suaminya ketika sedang tidur di dalam mimpi.

Jom baca luahan hati Nora:

MasyaAllah....terima kasih nora ucapkan buat semua yg sangat memahami, memberi kata- kata dorongan & doa utk saya terus kuat & pulih semangat saya..

Yes, saya akan terus menulis, sebab sekarang ni memang ini salah satu cara yg menenangkan saya. 


Allah knows.


Kalau arwah masih hidup pun, dia akan support benda yang elok. Tq everyone....


Allahuakbar...semalam jam 1.30 pagi terjaga dari tidur..

Alhamdulilah Kali ke-3, bermimpi abang, kali ni abang tengah drive kereta, I tgh baca artikel pasal minum air coke & hisap rokok...amat bahaya....


I dok cakap, kenapa la orang buat jugak ye?? dok borak-borak, tapi suara abang tak clear....then terjaga.....I senyum sorang. Tq Allah....dapat mimpi sekejap pun sudah memadai.

Semoga abang datang lagi dlm mimpi.

RENUNGAN TERAKHIR.
Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi
Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi
Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlalu
Mengapa begitu
Berubah laku
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian kan berlalu dengan mu

Semoga abang tenang disana bersama org2 beriman & beramal soleh.
I nak jumpa abang lagi.
Al- fatihah
JOHAN NAWAWI 1966-2017


Semoga Nora tabah hadapi dugaan ini. Mari doakan dan sedekah Al Fatihah buat arwah johan Nawawi.

Ini pula luahan terbarunya tentang pengalaman bersama suami setiap pagi:

Jom baca:

Hanya Allah yg tahu...
Tiap2 pagi begini, lepas anak2 pegi sekolah, abang akn ajak...
Yang....jom gi breakfast...

Lepas breakfast kita borak2 sama, mcm2 topic akn keluar....seronok kan?
Now pagi2, m alone...hanya tengok kerusi abang.


Tiap hari perubahan & kehilangan makin dirasa...I kena berhadapan dgn ujian & dugaan sbg ibu tunggal & anak2 yatim.
Hidup kami sudah berubah sama sekali...
Melihat riak & mata anak2, I tahu diarg rindukan papanya.

Cuma masing2 ingin sembunyikan & pendam kesedihan mereka.
Life must go on.


I kena kuat, I kena ambik peranan abang, I kena jaga hati diarg takut tersinggung....I tak bole menangis depan diarg, nanti anak2 lemah.
Hanya pada Allah, I mengadu.


Bila menulis, rasa sedih mmg berkurangan, tapi makin lama, makin tak percaya abang dah tak de...mcm maner abang bole pegi begitu saja....tapi itulah hakikatnya.
Allah maha berkuasa. Kun Fa Ya Kun.


Kadang2 benda yg kita tak nak itulah yg akn jadi.
Semoga roh abang dicucuri rahmat & tenang bersama org2 beriman.
I nak mimpi abang lagi..
I nak jumpa abang lagi..


Al- Fatihah
JOHAN NAWAWI 1966-2017

0 comments:

Post a Comment