"Saya Tidak Okey" - Uqasha Senrose Akhirnya Tampil Beri KenyataanPelakon Uqasha Senrose sekali lagi terjebak dalam satu kontroversi. kali ini perkara ini amat serius yang mana pelakon jelita ini dikaitkan dengan aktiviti terlibat dengan bahan terlarang.

Kakak kepada Nelydia Senrose ini telah ditahan pihak polis kerana membawa pil yang mengandungi bahan terlarang di dalam beg tangannya semalam.

Pihak polis telah mengesahkan perkara ini dan menyatakan Uqasha dibebaskan kerana ujian air kencingnya adalah negatif.

Seteah menjadi viral, akhirnya pelakon ini tampil memberi kenyataan melalui satu laporan portal Harian Metro.

Uqasha menjawab dakwaan orang ramai tentang dia sedang berkhayal ketika melanggar kereta orang dan juga adanya pil terbabit di dalam beg nya.

Ini kenyataan dari Uqasha Senrose:

"SAYA tidak lalok (khayal) langsung. Ujian air kencing sudah dilakukan dan keputusannya negatif,"

"Saya tidak okey. Orang saja nak kenakan saya. Dugaan apa pula kali ini,"Pelakon jelita Uqasha Senrose berkata demikian setelah ditahan polis kerana disyaki memiliki enam bungkusan aluminium berisi 53 pil bahan terlarang.

Uqasha yang dibebaskan dengan jaminan polis, malam tadi enggan mengulas lanjut mengenai kejadian yang menimpanya namun tidak menolak wujud unsur sabotaj dalam kejadian itu.

Pil itu ditemui apabila pelakon drama bersiri Hero Seorang Cinderella itu dibawa ke Balai Polis Taman Tun Dr Ismail (TTDI), selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya di Jalan Burhanuddin Helmi, jam 11.45 pagi, semalam.

Apapun kita tunggu siasatan dari pihak polis dan keterangan lanjut dari pihak Uqasha Senrose lagi nanti.

Sumber: Harian Metro


0 comments:

Post a Comment