(TERKINI) Klip Video Polis Serbu Rumah DS Najib Razak, Rampas Barang Peribadi


Pihak polis telah merampas beberapa barang dan dokumen dipercayai dari kediaman peribadi Datuk Seri Najib Razak di Pavilion Residence di sini, sebentar tadi.

Barangan terbabit dipercayai hasil penggeledahan yang dilakukan polis sejak jam 10 malam tadi berkaitan siasatan ke atas bekas Perdana Menteri, DS najib Razak.

Setakat jam 3 pagi tadi, anggota polis dilihat meninggalkan perkarangan Pavilion Residence bersama barangan yang dirampas.

Pada mulanya, sekitar jam 10 lebih malam semalam, dilihat lebih 15 kenderaan dan trak polis turut dilihat memasuki pekarangan rumah Najib di Taman Duta.

Kumpulan pegawai dan anggota polis dipercayai melakukan serbuan serentak, dipercayai bagi mendapatkan bukti membantu siasatan yang sedang dijalankan.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh, ketika dihubungi mengesahkan serbuan ke atas rumah bekas Perdana Menteri, malam tadi.

Beliau memaklumkan serbuan berkenaan dilakukan untuk tujuan penggeledahan

Ini video:UPDATE TERBARU:

Pada jam 4 pagi tadi, satu laporan terbaru dikeluarkan oleh Harian Metro. Dikatakan tiada dokumen dirampas dari kediaman bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Jalan Langgak Duta, Taman Duta, Kuala Lumpur, awal pagi tadi.

Seorang daripada peguam Najib, Datuk Harpal Singh Grewal berkata, sebaliknya beberapa barangan peribadi antaranya beg tangan, pakaian serta barangan berbentuk hadiah diambil polis sebagai barang bukti.

Harpal berkata, DS Najib Razak dan ahli keluarganya memberi kerjasama penuh kepada pegawai polis ketika serbuan itu.

Tinjauan wartawan di lokas mendapati, anggota polis menggerakkan trak polis menghampiri pintu masuk kediaman Najib pada 3.50 pagi dipercayai untuk mengangkut barangan bukti itu dari kediaman terbabit.

Sehingga 4.45 pagi tadi, polis masih berada di kediaman Najib.

Difahamkan, mereka dalam proses mengakhiri operasi itu selepas lebih enam jam mengumpul barang bukti dari kediamannya.

Terdahulu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh mengesahkan serbuan ke atas rumah bekas Perdana Menteri, malam tadi.

Beliau yang dihubungi NSTP, memaklumkan serbuan berkenaan dilakukan untuk tujuan penggeledahan dokumen.

Sumber: BH / Metro

0 comments:

Post a Comment